hemkunskap

Dokumentation

1. När man gör degen så ska man inte ta ur degen ur bunken för en den släpper från bunken. Om man använder torrjäst så ska man ha 45° eller lite kallare och för färsk jäst 37°.

2. När man sätter in brödet i ugnen ska man ha på över och undervärme och ha degen på ett smörpapper.

3. När man tar ut brödet ur ugnen så ska man knacka på undersidan av brödet (försiktigt) och om det låter ihålig så är det färdigt


















Bullar

1. När man ska lägga i jästen så måste man ha 45° i mjölken om det är torrjäst

2. Man måste låta degen jäsa innan man sätter in den i ugnen

3. För att veta om den är färdig så ska man knacka på dem i botten, man kan också se de på färgen (ljusbrun).

Grönsakssoppa

1. Jag gjorde grönsakssoppa

2. 2 pers. 
3 dl vätska (vatten, buljong)
2 dl finfördelade grönsaker
Lägg i efter koktid

3. Vi tog med fler grönsaker och mer vatten

4. Man ska inte ta lika mycket salt om man har buljongtärningar. Man ska inte lägga i alla grönsakerna i soppan samtidigt för att olika grönsaker tar olika lång tid.

5. Man ska inte ha i så mycket svartpeppar för att då blir soppan lätt för stark.

6. Jag jobbade med Daniel

7. Vår eftersysla var att ta ur ren disk ur diskmaskinen och starta den fulla diskmaskinen.

8. Jag är inte så nöjd med resultatet för att vi råkade ha i för mycket svartpeppar men förutom det så var det gott. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar